Известие

Collapse
No announcement yet.

Тракане някъде от към пистовият ремък 156 SW 2.4 JTD 140 ph

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тракане някъде от към пистовият ремък 156 SW 2.4 JTD 140 ph

Здравейте, от около няколко дни започна да се чува неприятно тракане някъде от към пистовият ремък.Проблема е ,че сега съм на море в Созопол и тук няма къде да я погледнат.След два дни ще си тръгвам ме е страх да не ме остави някъде по пътя, тъй като съм с две деца и много багаж.Гледах, слушах но така и не разбрах от къде точно идва това тракане????Дали може да се случи нещо по сериозно на двигателя, че само това ми остава след охарчването на морето.
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Колега,напиши каква е колата.....но така или иначе това от разстояние трудно може да се оредели....но все пак имаме и магьосници във форума и дано ти помогне някой...успех
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Знам, че няма да ми оправите колата но поне може да ми дадете някоя насока.Колата е 156 SW 2.4 JTD 140ph.Нещо не успявам да си я добавя в подписа???
      Last edited by stu; d.m.y г., 16:01.

Comment

Като казвам "магьосници" не се шегувам ,имаме вече доста такива случаи........за тракането,погледна ли обтяжната ролка с амортисьорчето...да не би то да е здало багажа???

Comment

Гледах но нещо не можах да го видя къде точно се намира.Честно казано ремъкът ми се вижда малко хлабав, защото като го натисна малко , най горната ролка остава свободна.Другото което забелязах е ,че като подам газ или включа климатика тракането почти изчезва.
          Last edited by stu; d.m.y г., 16:02.

Comment

Амортисьора с ролката се намира точно до демпферната шайба,така малко в ляво.Ремъка трябва да е толкова стегнат,че като го извиеш на страни,да може да се извие на 90 градуса,не повече...а щом даже ролката ти остава свободна ,не е на добре работата...ролката която е най-вдясно е на ексцентрик,и от там може да се натегне ремъка.....но нека кажат и по-компетентните нещо...
            Last edited by undy; d.m.y г., 22:07.

Comment

Колега ако можеш отиди в най-близкия сервиз където се намираш и поискай да ти натегнат ремъка!
              Ако е натегнат до край или и след натягането не се оправи, решението е скъпо!
              Ролката с амортисьора е сдала багажа и ще се наложи да се смени поне амортисьора, защото ще е доста омекнал!
              Има и алтератива в подобни случай, но зависи с какъв ремък си като дължина! Ако ремъка е с дължина 1760мм, го сменяш с 1750 и пробваш, често закрепва положението! Това с алтернативта е колкото да се прибереш!
              Успех!
              Alfa romeo 33 1.7 8V - the monument and Alfa Romeo 156 1.9JTD

Comment

Полей ремъкът с вода и кажи какво е станало. И при мен нещо скърцаше направо все едно слушаш как стърже желязо в желязо, отидъх при моят майстор и каза,черемъкът бил твърд, сменихме го и всичко се кротна.

Comment

Утре ще пробвам с водата.Между другото, това тракане започна на тръгване към морето и вече съм навъртял 300км.На тръгване ще мина през някой сервиз в Бургас.
                  Last edited by stu; d.m.y г., 16:00.

Comment

Само аз ли мисля че не е от ремъка или ролката, а от демпферната шайба...Точно когато се накъса гумата има едни метални нещица които се удрят едно в друго!
                    Така че колегата нека погледне и нея
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                      Само аз ли мисля че не е от ремъка или ролката, а от демпферната шайба...Точно когато се накъса гумата има едни метални нещица които се удрят едно в друго!
                      Така че колегата нека погледне и нея
                      Ами заради амортисьора ми се е случвало да ми докарат кола със същите симптоми като колегата и тракането си беше точно откъм генератора! Ремъка подскачаше!
                      Може и от демпферната шайба да е, не е изключено!
                      Но като каза колегата че ремъка е хлабав мисля че демпфера е здрав!

Comment

Според бившият собственик демферната шайба е сменяна преди по малко от 5000км за което съм убеден ,че е вярно, затова изключвам възможноста проблема да е от нея.Възможно ли е ремъка изведнъж да се разхлаби?

Comment

Всичко е възможно колега!

Comment

Някой знае ли сервиз за Алфа в Бургас?

Comment

Колега,при работещ двигател без да подаваш газ включи климата и като почне да трака,гледай внимателно дали демпферната шайба не мята,това че демпфера е 5000к,не значи,че стария собственик не я е рециклирал(при мен и 3000 не изкара),даже можеш да си свалиш и пластмасата която е пред шайбата от към дясното колело?
                              156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                              KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                              Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                              Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Working...
                              X